Een brouwerij-mouterijcomplex naast de Gete

Teherbestemmen heeft dit prachtig brouwerij-mouterijcomplex te koop, bestaande uit een zeer ruime handelszaak (reeds gedeeltelijk in verhuur), het woonuis (nog bewoond), een leegstaand bouwgedeelte, voormalige stallingen en de monumentale mouterijtoren. Gelegen op de drukke as tussen Diest en Hasselt en met de kruising van een fietsknooppunt, heeft deze site heel wat troeven en mogelijkheden in de hand voor de toekomstige eigenaars/ uitbaters.

Het geheel dateert uit de periode eerste helft 19de eeuw tot 1930 en is gelegen in een formatie rondom een grote binnenkoer met aanpalend woonhuis. De mouterijtoren bestaat uit een langwerpig gesloten bakstenen gebouw van vier traveeën en vier bouwlagen, met een volledige moutinrichting. Een klein bijgebouw naast de mouttoren biedt onderdak aan een dieselmotor. Zowel de mouterijtoren als het bijgebouw zijn beschermd als monument. De industrieel-archeologische waarde zit 'm in het feit dat dit - voor zover bekend - het enig overgebleven voorbeeld is van een mouttoren van vóór 1900 met roersysteem van na de Tweede Wereldoorlog. Het pand ligt vlak naast de Gete en de Getebrug - een locatie waar tijdens de Eerste Wereldoorlog felle strijd om woedde vanwege haar strategische ligging. In Brouwerij De Ster werd vroeger de bekende Goudster gebrouwen, een bier van hoge gisting. Later werd het gebouw een depot van Cristal Alken.

Op dit moment wordt een deel van de handelszaak verhuurd aan marktconforme prijzen. Huidige huurders tonen interesse in een duurzame samenwerking, wat resulteert in een reeds gedeeltelijke invulling van de site ten voordele van iedere investeerder-koper. Teherbestemmen voerde een herbestemmingsstudie uit die u meer inzicht geeft in de toekomstige mogelijkheden van de site. Neem gerust contact op met Niels voor wat meer informatie en/of een bezoek ter plaatse.

20240416

Facts & figures

zeer interessante ligging op de as tussen Diest en Hasselt
uniek erfgoed - de enige overblijvende mouttoren in z'n soort
gelegen op een knooppunt van wandel- en fietspaden

Interesse?

Via onderstaande link download je het bidbook. Daarin vind je veel meer informatie, de voorwaarden van verkoop en het herbestemmingsonderzoek.

THB mockup bidbook Brouwerij De Ster

Neem contact
op voor dit pand

Makelaar van dit pand

Te herbestemmen BV - Niels Moras +32 (0)470 36 34 24 niels@teherbestemmen.be
Contact
Terug naar overzicht