20240606 THB Esdorenhof 35

Op zoek naar je eigen groene oase? Dan is Esdorenhof in Tildonk misschien wel geknipt voor jou. Op een domein van ongeveer 2 hectare - waarvan ruwweg de helft bestaat uit een riant park - vinden we een L-vormige hoeve die een woon- en koetshuis omvat. Daterend uit 1736 en verbouwd in het midden van de negentiende eeuw gaf Esdorenhof onderdak aan vier generaties van het geslacht de Behault du Carmois; allemaal burgemeesters van Tildonk.

Toen het verkrotte gebouwencomplex in 1938 gekocht werd door professor André Simonart, gaf hij als nieuwbakken eigenaar een nieuw elan aan de hoeve en het park errond. Bovendien gaf hij haar ook de naam “Esdorenhof” - naar de (inmiddels verdwenen) monumentale geënte bontbladige esdoorn. Nu gaat de familie Simonart op zoek naar een nieuwe eigenaar; de plek is klaar voor een nieuw hoofdstuk. De komende maanden onderzoeken we met belanghebbende actoren wat hier kan en mag, nadien starten we de vermarkting op.

Als eerste op de hoogte wanneer dit pand effectief de markt op gaat? Schrijf je dan helemaal onderaan in voor onze nieuwsbrief.