Te Herbestemmen Lier Photo EW 11

Op 400 meter van de Markt in Geel en pal in de gezellige handelskern die de Nieuwstraat is, vinden we deze voormalige houtopslagplaats van aannemersbedrijf Leurs. Een eerder onopvallend woonhuis met boogpoort geeft toegang tot een omvangrijke binnenplaats met daarrond enerzijds de voormalige houtopslagplaats en anderzijds een neogotisch karrenhuis. Het geheel werd gebouwd (en ook verbouwd) in de tweede helft van de negentiende eeuw.

De houtopslagplaats is een ronduit indrukwekkend bouwwerk uit baksteen, hout en ijzer dat vijf traveeën en drie bouwlagen onder aaneengeschakelde zadeldaken omvat. Deze opslagplaats is bovendien de laatste van zijn soort in België. Het karrenhuis is een bakstenen gebouw van één bouwlaag waarvan de beschilderde voorgevel verfraaid is met sierankers, tegelfries en een windijzer. Helemaal achteraan op de site vinden we nog een reeks garageboxen.

De komende maanden onderzoeken we samen met belanghebbende actoren wat hier kan en mag, nadien starten we de vermarkting op.

Als eerste op de hoogte wanneer dit pand effectief de markt op gaat? Schrijf je dan helemaal onderaan in voor onze nieuwsbrief.