VK 23002 Kapel Burenberg 003 Eric Bouvier

Gelegen aan de Brusselsestraat in Leuven vond je vroeger het klooster van de Broeders Van Liefde. Als onderdeel van de grotere Acco-site, verrijst hier binnenkort Burenberg: een groot binnenstedelijk woonproject van projectontwikkelaar ION met sociale en residentiële woningen, studentenkamers, een woonzorgcentrum én een publiek park.

Daarbij wordt ook het voormalige historische klooster onder handen genomen, dat enkele spraakmakende ruimtes herbergt. In opdracht van eigenaar ION gaan we, samen met zusterorganisatie Miss Miyagi, op zoek naar een zinvolle invulling voor de voormalige kapel van het klooster. Welke invulling(en) zijn hier haalbaar? Op welke manier linken zij aan de identiteit van de hele site?

Na het nodige onderzoek zal de kapel vermarkt worden. De kandidaatstelling zal uit vier stappen bestaan - met als laatste stap een pitch met jury. Binnenkort meer hierover.

Op die manier hopen we tegen de zomer van 2024 de juiste kandidaat gevonden te hebben, die deze majestueuze ruimte verder kan ontwikkelen in een nieuw, dynamisch stadsdeel.

Neem contact
op voor dit pand

Makelaar van dit pand

Te herbestemmen BV - Niels Moras +32 (0)470 36 34 24 niels@teherbestemmen.be
Contact
Terug naar overzicht