Miss Miyagi Klooster Montfortanen Photo Eline Willaert33

Klooster en Provincialaat Montfortanen

Op verzoek van Kardinaal Mercier vestigen de Montfortanen zich in 1920 in Leuven. Ze richten er een heiligdom op ter ere van Maria Middelares ter verspreiding van de goed gefundeerde Mariadevotie volgens Montfort. Deze prachtige site op de Diestsevest te Leuven heeft decennia lang dienst gedaan als het huis van de Paters Montfortanen.

Ruim 2750m² vloeroppervlakte (klooster en provincialaat) en gelegen op wandelafstand van Leuven station vormt de site de verbinding tussen de Diestsevest en het stadscentrum. Omringd door een omgeving in ontwikkeling zou deze site gemakkelijk een herbestemming kunnen krijgen richting nieuwe zorgzame buurt/campus. De maatschappelijke invulling, gezien de ligging in zone voor gemeenschapsfuncties, kan breed zijn. Het kan handelen rond zorg, onderwijs, educatieve ontwikkeling of andere gemeenschapsvoorzieningen. Studentenkamers i.s.m. met de KU Leuven zijn tevens bespreekbaar.

Template Pand 1440x150 Zonder Datums V2 FASE6

Verkoopprocedure

De Paters Montfortanen kregen in het najaar van 2020 de toelating uit Rome voor de verkoop van hun klooster in Leuven via Teherbestemmen.be. De herbestemmingsmogelijkheden werden onderzocht en in overleg met de paters werd gekozen voor een verkoop waarbij zowel de herbestemming als de prijs van belang waren voor aanvaarding van het voorstel door de paters. Een groep van kandidaten kregen 3 maanden de tijd om het pand te onderzoeken en in te zoomen op hun doel, herbestemming en financiële haalbaarheid van een toekomstig project. Na afloop werden de biedingen in gesloten enveloppe ondergebracht bij de instruerende notaris waarna deze, in het bijzijn van de Paters, één voor één werden opengemaakt. De biedingen waren zowel afkomstig van sociale organisaties als van vastgoedprofessionals. Binnen de vooraf aangegeven periode van 1 maand werd een beslissing genomen aan welke partij het klooster werd toegewezen. Teherbestemmen.be heeft het dossier verder opgevolgd tot akte.

Facts & Figures

op 5 min. stappen van het stadscentrum
op 5 min. stappen van het station
gelegen binnen de ring in een groene zone
Religieus erfgoed

Neem contact
op voor dit pand

Makelaar van dit pand

Te herbestemmen BV - Karel Van den Eynde +32 (0)468 29 97 22 karel@teherbestemmen.be
Contact
Terug naar overzicht