Miss Miyagi Steenokkerzeel Photo EW 3

Pastorie van de Sint-Niklaasparochie Perk

Wat wordt de nieuwe bestemming van de voormalige pastorie van Perk?

De pastorie, een rijzig gebouw in witte zandsteen met een grote ommuurde tuin in centrum-Perk, deed tot 2007 dienst als pastoorswoning en bood ook enkele jaren onderdak aan de Chiromeisjes, die begin 2021 verhuisd zijn naar de nieuwe Chirolokalen in de Kerkdreef.
De gemeente ging samen met het alternatief vastgoedbureau Miss Miyagi en de architecten van Altstadt op zoek naar een realistische en haalbare invulling voor dit beschermde monument.
Aan de hand van enkele thema’s (groen, dynamiek, gemeenschap, opbrengst) en een historische, ruimtelijke en financiële analyse onderzochten Miss Miyagi en Altstadt verschillende toekomstmogelijkheden om zo meer zicht te krijgen op de kansen en uitdagingen van het gebouw en de omgeving.

De verschillende scenario's die vanuit de studie toegewezen zijn, werden afgetoetst via een participatief traject. Hier kon iedere bezoeker/inwoner zijn keuze maken uit de 5 thema's: ontmoeting- of gemeenschapscentrum, toerisme, co-housing, zorgwonen en kruisbestuiving van gebruik.

Momenteel zijn we op zoek naar de juiste persoon en/of organisatie om in te zetten op het scenario waar gekozen zal worden voor een 'mix van gebruik'.

20221117 Perk Tekengebied 1 kopie 14

facts & figures

gelegen op een kruispunt van fiets- en wandelroutes
bereikbaar met openbaar vervoer
bijzonder erfgoed

Informatie

EPC unieke code 20220609-0002615316-RES-1
Stedenbouwkundige bestemming N-131-2022 13/7/2022 - woonzone
Omgevingsvergunning Nee
Dagvaarding Nee
Verkavelingsvergunning Nee
Voorkooprecht Nee
Overstromingsgebied Nee

Neem contact
op voor dit pand

Makelaar van dit pand

Te herbestemmen BV +32 (0)468 29 97 22 contact@teherbestemmen.be
Contact
Terug naar overzicht