Pastorie van de Sint-Niklaasparochie Perk

Op de hoek van de Tervuurse- en de Kampenhoutsesteenweg pronkt de prachtige pastorie van de Sint-Niklaasparochie in Perk. De Pastorie is een rijzig gebouw in witte zandsteen. Het pand deed tot 2007 dienst als pastoorswoning en bood nadien ook enkele jaren onderdak aan de Chiromeisjes. Sinds 2021 staat de Pastorie helemaal leeg.

Het prachtige pand kan in de toekomst ingezet worden voor een mix aan verschillende programma’s, van horeca tot yogaruimte, van woning tot kantoorruimte. Miss Miyagi deed alleszins in 2020 een voorstudie met een aanzet voor mogelijke scenario’s. Tijdens het daaropvolgende participatief traject werden deze afgetoetst met de buurt. Het is uiteraard aan de erfpachter om een finaal kwalitatief programma te creëren.

In functie van de herbestemming van de Pastorie zijn er ook gesprekken geweest met de eigenaars van het aangrenzend perceel van de parochie. Om de herbestemming te optimaliseren is er ook hier een studie uitgewerkt. De eigenaars van dat perceel zijn bovendien ook bereid tot dialoog.

In de zoektocht naar de juiste erfpachter, werd een oproep gepubliceerd via het elektronisch platform voor overheidsopdrachten E-procurement. De deadline voor eerste inschrijving is verstreken, en de gemeente neemt de tijd om met de inschrijvers in gesprek te gaan. De procedure voor een overheidsopdracht die hierbij geldt is de 'mededingingsprocedure met onderhandeling'.

231011 Tijdlijn Pastorie Perk

facts & figures

gelegen op een kruispunt van fiets- en wandelroutes
bereikbaar met openbaar vervoer
bijzonder erfgoed

WIL JE ALLE INFORMATIE?

De selectieleidraad met daarin alle informatie over de procedure, het gebouw, de attesten, … vind je via onderstaande link.

Perk Cover mockup

SNEL EENS PIEPEN?

Via onderstaande knop vind je een document met daarin de belangrijkste informatie, kernachtig samengevat.

Bekijk hier de samenvatting

KANDIDATUUR INDIENEN?

Stel je kandidaat door op onderstaande knop te klikken. Volg daarna de verschillende stappen in het proces.

Richting e-procurement

Informatie

EPC unieke code 20220609-0002615316-RES-1
Stedenbouwkundige bestemming N-131-2022 13/7/2022 - woonzone
Omgevingsvergunning Nee
Dagvaarding Nee
Verkavelingsvergunning Nee
Voorkooprecht Nee
Overstromingsgebied Nee

Neem contact
op voor dit pand

Makelaar van dit pand

Te herbestemmen BV - Karel Van den Eynde +32 (0)468 29 97 22 karel@teherbestemmen.be
Contact
Terug naar overzicht