Te Herbestemmen Villa s gravenwinkel Torhout Photo EW 1

Werk aan de 's Gravenwinkel!

Midden in het historische centrum van Torhout en verborgen in een prachtige tuin ligt Villa ‘s Gravenwinkel. Onlangs werd de stad Torhout eigenaar van deze parel. De site bestaat uit een publiek toegankelijke tuin en een monumentale villa - een voormalige grafelijke verblijfplaats bovendien! De villa staat al een hele tijd leeg en is op zoek naar een nieuwe invulling. Het lokale bestuur Torhout neemt zelf de tuin onder handen en gaat daarnaast op zoek naar een partij om het pand te restaureren en er nieuw leven in te blazen.

Miss Miyagi onderzocht mogelijke toekomstscenario’s voor de plek. Deze scenario's dienen als inspiratie. Elk scenario zet in op het versterken van de sociale dynamiek op deze centrale locatie, maar elk scenario is nét dat tikje anders. Op dit moment liggen voor: een invulling als coworking-horeca, een invulling waarbij (artistiek) ondernemerschap centraal staat of een invulling waarbij de focus ligt op collectief wonen. Deze scenario’s werden afgetoetst met de stad Torhout en het Agentschap Onroerend Erfgoed. Elk scenario bevat kansen en uitdagingen.

In de tuin van de villa staan infopanelen opgesteld, waarbij deze drie scenario’s worden toegelicht.

We zoeken een geïnteresseerde partner die met een private ontwikkeling het domein mee activeert. De villa moet een echte (t)huis worden waarin samen werken, leven en beleven samenvloeien. Eentje waarbij de stad Torhout de ruimte biedt om een unieke plek te creëren.

Ben jij dé partij die deze plek nieuw leven inblaast? Lees zeker verder en laat van je horen!
Via deze link bekijk je de presentatie die we op vrijdag 26 januari gaven aan geïnteresseerden - je vindt er meer uitleg over het project en de procedure.

231120 THB Villa s Gravenwinkel tijdlijn start vermarkting (oud)
Fabelachtige historiek van de site die teruggaat tot de 13e eeuw.
Zeer centraal gelegen in stadscentrum en nabij verschillende diensten als stadskantoor, cultureel centrum en stadspark.
De grote (publiek toegankelijke tuin) is een weelderige oase van rust.

Presentatie van infomoment op vr 26 jan

Via onderstaande link bekijk je de presentatie die we op vrijdag 26 januari gaven aan geïnteresseerden - je vindt er meer uitleg over het project en de procedure.

240126 Villa s Gravenwinkel Infosessie 26jan24

Neem contact
op voor dit pand

Makelaar van dit pand

Te herbestemmen BV - Niels Moras +32 (0)470 36 34 24 niels@teherbestemmen.be
Contact
Terug naar overzicht